Welkom » Lezingen

"Sinds 2000 werk ik aan de ontwikkeling van sculpturen met expressieve beweging als uitgangspunt."

 

Lezingen over Kinetische Kunst/Kunst & Technologie/Balanceren

Ik hou er van te vertellen over mijn kinetische kunst en wetenschappelijk werk, over het creëren en de ontwikkeling, over de context met kunst en wetenschap en de theorie daar achter. Afhankelijk van de wensen spits ik mijn lezingen toe zodat ze geschikt zijn voor ieder type publiek voor een wonderlijke en inspirerende ervaring.   

Neem a.u.b. contact met me op als u geïnteresseerd bent.

 

Enkele mogelijke onderwerpen van mijn lezing:

- Algemene lezing over de ontwikkeling van mijn kinetische kunst: 'De Expressie van Beweging' met een overzicht van sculpturen vanaf het begin tot nu en de verhalen daar achter.

- Lezing over de ontwikkeling en productie van het grote Taaie Tiller sculptuur, hoe deze is ontworpen en over het project van de super grote versie voor in Rotterdam. 

- Lezing over Kinetische Architectuur waarin ik vertel over de beperkingen van state-of-the-art ontwerpen en het potentieel laat zien van inherente balans voor het ontwerpen van grote bewegende gebouwen en constructies zoals bruggen en daken.

- Algemene lezing over de samenhang van Kunst & Technologie waarin ik vertel over de sterke relatie daartussen met voorbeelden uit de vroege historie tot aan tegenwoordig.

- Lezing gericht op het ontwerpen van (inherent) statisch en dynamisch gebalanceerde mechanieken, kinetische sculpturen, bewegende constructies, robot manipulatoren, etc., waarbij ik in ga op de theorie en de state-of-the-art, wat mogelijk is op een eenvoudig niveau voor het algemene publiek of op een expert niveau voor academia en de High-Tech industrie.